De bästa onlinekrediterna 2020


Merax

✔️ Typ av lån/kredit: Kontokredit

✔️ Kreditbelopp: 5 000 – 30 000 kr

✔️ Ränta: 25,95%

✔️ Ålder: minst 18 år

✔️ Högkostnadskredit: Nej

✔️ Kreditprövning: UC

✔️ Betalningsanmärkning: Ok

Pluskan

✔️ Typ av lån/kredit: Kontokredit

✔️ Kreditbelopp: 5 000 – 30 000 kr

✔️ Ränta: 24,00%

✔️ Ålder: 20 – 65 år

✔️ Högkostnadskredit: Nej

✔️ Kreditprövning: Bisnode

✔️ Betalningsanmärkning: Nej

Credway onlinekredit

✔️ Typ av lån/kredit: Kontokredit

✔️ Kreditbelopp: 1 000 – 30 000 kr

✔️ Ränta: 26,00%

✔️ Ålder: minst 18 år

✔️ Högkostnadskredit: Nej

✔️ Kreditprövning: Creditsafe

✔️ Betalningsanmärkning: Ok


När det dyker upp nya typer av lån som online krediter är det naturligt att man ställer sig frågan – varför ska jag välja just det alternativet och inte det där andra lånet? Är det så att en onlinekredit, kreditkonto eller flexibelt lån som det också heter, är bättre än ett vanligt snabblån? Ja, du vet de där lånen som också kallas för SMS-lån.

Det kan verka invecklat men det är ganska enkelt att avgöra egentligen när man tittar närmare på det. Vi har jämfört online krediter med snabblån på ett antal punkter. Vår favorit är onlinekrediter, men svaret på frågan är ändå ”det beror på”. Häng med!

Hur ska onlinekrediten eller snabblånet användas?

Hur ska onlinekrediten eller snabblånet användas?

När du har en onlinekredit kan man säga att det innebär att du har tillgång till ett konto med pengar på. Ofta kostar det inte något om du inte använder pengarna. Fördelen är att det kan fungera som en buffert i din ekonomi för oförutsedda händelser. Går diskmaskinen sönder kan det vara bra att veta att det går att låna pengar ur denna buffert.

Ett snabblån är annorlunda. Där ansöker du om ett lån när du behöver pengarna och får hela beloppet på ditt konto. Ränta betalas från dag ett. Är det en buffert du är ute efter, då är en onlinekredit att föredra. Vill du låna en liten summa nu och inte har några planer på att låna igen, ja då kan snabblånet fungera bra.

Bara en ansökan

När du väl har fått din online kredit beviljad behöver du inte göra någon ny ansökan när du väl behöver pengarna. Du har möjlighet att använda pengarna när du vill, men du kan lika gärna låta dem ligga. Om du väljer snabblån måste du göra en ny ansökan varje gång du behöver låna pengar.

Betala bara ränta när du använder pengarna

När du har en onlinekredit betalar du bara ränta om du skulle använda pengarna och bara på det belopp som du plockar ut från kontot. Så snart du för tillbaks pengar till ditt kreditkonto betalar du ingen ränta längre. För ett snabblån å andra sidan betalar du ränta från första början och på hela beloppet, oavsett om du behöver använda allt eller inte, ok, det finns undantag som ex ett räntefritt 30-dagars lån eller liknande.
Betala bara ränta när du använder pengarna

Låna om och om igen

Om du har en onlinekredit kan du ta ut pengar när du behöver låna och du betalar tillbaks dem så snart du kan eller vill. Om du någon månad senare behöver låna igen är det bara att ta ut pengar igen. Kontot finns där som en trygghet och kan användas om och om igen, bara du ser till att betala tillbaks pengarna som du lånat. Det går inte med ett snabblån utan där får du ansöka om ett nytt lån om du behöver låna igen.

Ingen fast återbetalningstid

Krediter online och snabblån skiljer sig på ännu en punkt: återbetalningstiden. När du tecknar ett snabblån anger du återbetalningstid. Det tvingar dig att skärpa till dig och verkligen se till att du kan betala tillbaks lånet i tid. För en onlinekredit finns det ingen återbetalningsplan utan istället har man ett minsta belopp per månad som man måste betala tillbaks.

Det är lätt hänt att man då bara betalar tillbaks det beloppet och tänker att ”jag betalar mer nästa månad”. Då blir det ganska dyrt på grund av räntan. Samtidigt är ju det mycket mer flexibelt än ett snabblån. Har du disciplinen att betala tillbaks så snart som möjligt vinner onlinekrediten även denna rond, annars kan det vara lättare att betala tillbaks ett snabblån.